emine beder asure tarifi

500 gr.bugday
1 su b.nohut
2 su b.süt
1 su b.kurufaslye
1 kase kuru uzum
1 kase kuru kayısı
1 kase incir
1 su b.pirinç
1 çay b.gulsuyu
1 -kase ceviz
1 kase kuşüzümü
1.5 kg.tos seker
1 nar
3 corba k.nişasta
1 elma
1 portakal
1- haşlanmış mısır
1 kase kestane
tarcın
çam fıstığı

HAZIRLANIŞI:

ılk olarak tencereye 10 su bardağı su alınır.

Üzerine pirinç ilave edilerek bir sure haslanir.

daha sonra haşlanmış buğday ve tozşeker eklenir.

kaynayınca haşlanmış nohut ve kuru fasulye

ilave edilir.daha sonra incir başka bir tencerede

kaynayan suda bir süre bekletildikten sonra

alınarak tencereya katılır.incirin haşlandığı suda

küp doğranmış kayısılar da bir süre haşlanır ve

tencereye eklenir.aynı suda kuru üzüm de haşlanarak
suyuyla beraber ilave edilir. haşlanmış kestane

ve mısır ilave edilir.İçine portakal kabuğu rendesi

ilave edilir. kıvamını bağlamak için nişasta , 2 su b.

süt ve gülsuyuyla çırpılarak tencereye azar azar

ilave edilir. en son elmalar ufak küp doğranarak

eklenir.pişince ocaktan alınır. ilk sıcaklığı çıkınca

ceviz, nar ve fındıkla ya da istenen kuru yemişlerle

süslenir.