500 gr.bugday
1 su b.nohut
2 su b.süt
1 su b.kurufaslye
1 kase kuru uzum
1 kase kuru kayısı
1 kase incir
1 su b.pirinç
1 çay b.gulsuyu
1 -kase ceviz
1 kase kuşüzümü
1.5 kg.tos seker
1 nar
3 corba k.nişasta
1 elma
1 portakal
1- haşlanmış mısır
1 kase kestane
tarcın
çam fıstığı
HAZIRLANIŞI:
ılk olarak tencereye 10 su bardağı su alınır.
Üzerine pirinç ilave edilerek bir sure haslanir.
daha sonra haşlanmış buğday ve tozşeker eklenir.
kaynayınca haşlanmış nohut ve kuru fasulye
ilave edilir.daha sonra incir başka bir tencerede
kaynayan suda bir süre bekletildikten sonra
alınarak tencereya katılır.incirin haşlandığı suda
küp doğranmış kayısılar da bir süre haşlanır ve
tencereye eklenir.aynı suda kuru üzüm de haşlanarak
suyuyla beraber ilave edilir. haşlanmış kestane
ve mısır ilave edilir.İçine portakal kabuğu rendesi
ilave edilir. kıvamını bağlamak için nişasta , 2 su b.
süt ve gülsuyuyla çırpılarak tencereye azar azar
ilave edilir. en son elmalar ufak küp doğranarak
eklenir.pişince ocaktan alınır. ilk sıcaklığı çıkınca
ceviz, nar ve fındıkla ya da istenen kuru yemişlerle
süslenir.