oktay usta aşura tarifleri resimli

MALZEMLER:500 gr.buğday1 su b.nohut2 su b.süt1 su b.kurufasulye1 kase kuru üzüm1 kase kuru kayısı1 kase incir1 su b.pirinç1 çay b.gülsuyu1 kase ceviz1 kase kuşüzümü1.5 kg.toz şeker1 nar3 çorba k.nişasta1 elma 1 portakal1 haşlanmış mısır1 kase kestanetarçınçam fıstığıHAZIRLANIŞI:İlk olarak tencereye 10 su bardağı su alınır.Üzerine pirinç ilave edilerek bir süre haşlanır.daha sonra haşlanmış buğday ve tozşeker eklenir.kaynayınca haşlanmış nohut ve kuru fasülyeilave edilir.daha sonra incir başka bir tenceredekaynayan suda bir süre bekletildikten sonraalınarak tencereya katılır.incirin haşlandığı sudaküp doğranmış kayısılar da bir süre haşlanır vetencereye eklenir.aynı suda kuru üzüm de haşlanaraksuyuyla beraber ilave edilir. haşlanmış kestaneve mısır ilave edilir.İçine portakal kabuğu rendesiilave edilir. kıvamını bağlamak için nişasta , 2 su b.süt ve gülsuyuyla çırpılarak tencereye azar azarilave edilir. en son elmalar ufak küp doğranarakeklenir.pişince ocaktan alınır. ilk sıcaklığı çıkıncaceviz, nar ve fındıkla ya da istenen kuru yemişlerlesüslenir.

http://yemektarifleri-video.blogspot.com/2008/01/oktay-usta-sultan-asure-tarifi.html